Logo

Social fb
Social twi
Social youtube
Social insta

 

Logo.png
Social fb
Social twi
Social youtube
Social insta

 

Машина часу

Sіma Strigunova Одного разу цукринки поверталися після занять додому. Як завжди, проходили повз старий  будинок. 

04 01Усі говорили, що цей будинок чарівний, але ніхто не міг цього довести. Аж цього разу Цукорок помітив, що двері будинку відчинені й усередині стоїть якась дивна машина. Цукринки підійшли ближче й прочитали на ній напис «Машина часу». Звісно, хто ж не хоче злітати в минуле чи в майбутнє? Цукорицька, хоч і довго вагалася, але сіла із Цукорком у машину. А оскільки водійських прав у них не було, особливо на управління машиною часу, то й прилетіли вони в якесь дивне місце.

Як виявилося, це був паралельний світ між часами,  у якому все нагадувало звичайний світ, але водночас і відрізнялося. Там навіть була своя Антишкола комунікації.

- Цукорицько! – сказав Цукорок. – А що це за країна?

- Дуже схожа на нашу. Здалеку була така яскрава й життєрадісна, а зблизька не надто! – промовила Цукорицька, міркуючи над побаченим.

- Пропоную все розвідати й з’ясувати, у чому річ!

Вони почали розпитувати жителів про країну, і дізналися, що країною править дуже лінивий король. Усі думали, що таким він був через цукерки із м’ятою. М’ята розслабляла короля, робила байдужим до всього.

- Так це легко подолати. Треба просто забрати в нього ці цукерки! – сказав Цукорок.

- То мерщій ходімо до замку! – прокричала Цукорицька на ходу.

У замку все було чудово, крім короля. Він сидів на своєму троні й не звертав ні на що уваги. Він навіть не привітався із цукринками, коли ті ввійшли.

Король мав вірного слугу, який виконував усі його забаганки. У слуги був незвичний вигляд, незвичні манери, і навіть незвичне ім’я – Чікігусякрябум. Цукринки вирішили поспостерігали за тим, що відбувається.

- Коли ж король їстиме цукерки із м’ятою? – нетерпляче спитала Цукорицька, коли вже минуло чимало часу.

- Так, ми тут уже півдня сидимо, а король ще не з’їв жодної! – погодився з нею Цукорок.

- Щось тут не так!

 І справді, король просто байдуже сидів на троні (навіть в Інстаграм за півдня жодного разу не зайшов!).

- Може, запитаємо в цього Чікігусякрябума? – запитала Цукорицька.

- Так, він короля найкраще знає! – відповів Цукорок.

Так вони й зробили.

- Пане Чікігусякрябуме! – розпочала Цукорицька.

- Може, ви нам розкажете, у чому причина такої поведінки короля? – додав Цукорок.

- Звісно, розкажу! – сказав Чікігусякрябум. – Я й сам уже не знаю, що з цим робити. Є один спосіб, як зарадити цій ситуації, але ніхто не погоджується…

- Що треба зробити? – із готовністю запитав Цукорок.

- Треба піднятися на Солодку гору й заграти в чарівну трубу. Тоді король стане життєрадісним і бадьорим.

- Тільки це?

- Так, але цей шлях зможе здолати лише найсміливіший.

Цукринки трохи замислилися. Чи вистачить їм сміливості? Цукорицька навіть запропонувала відмовитися й повернутися додому, щоб покликати дорослих. Але Цукорик її переконав, що якщо вони повернуться у свій світ, то можуть потім не знайти цієї країни вдруге (адже вони потрапили сюди випадково). А значить король і далі буде байдужим до свого королівства й у недовгому майбутньому воно просто зникне…

Цукорицька так явно собі уявила, що цей світ може зникнути через її нерішучість, що аж сльози їй на очі навернулися.

Що вирішене – те зроблене! Уже зранку цукринки почали підйом на Солодку гору. Який, правду кажучи, виявився не таким складним, як всі гадали. А, може, перед сміливими й рішучими й гори нижчими стають?! Хтозна… Уже опівдні цукринки радісні піднялися на вершину, де заграли в чарівну трубу. На їхніх очах королівство стало розквітати: то тут, то там грали музики, були танці й розваги.

04 02Але найбільший сюрприз чекав на цукринок у замку. Вони вперше побачили усмішку короля! Святкували це всім королівством кілька днів. А потім Чікігусякрябум запропонував свою допомогу цукринкам, щоб вони могли дістатися додому. Виявляється, що машина часу, на якій друзі потрапили в цей світ, була Чікігусякрябума, просто він забув, де припаркувався;) Ось так!

Автор: Сіма Стригунова, 14 років